در حالی شیائومی از اولین چیپست پرچمدار داخلی خود یعنی Xring O1، رونمایی کرده که این تراشه قدرت کافی برای رقابت مستقیم با اسنپدراگون ۸ الیت کوالکام را دارد. این شرکت از گوشی 15S Pro و تبلت Pad 7 Ultra که این تراشه جدید در آنها به کار گرفته خواهد شد، به علاوه نسخه جدیدی از Watch S4 که توسط یک تراشه دیگر شیائومی پشتیبانی میشود، رونمایی کرد.
این تراشه 10 هسته ایی که با استفاده از فرآیند ۳ نانومتری نسل دوم توسعه یافته و قرار است با ۸ Elite، Dimensity 9400 مدیاتک و سری A18 اپل رقابت کند شامل دو هسته اصلی Arm Cortex-X925 با سرعت ۳.۹ گیگاهرتز، چهار هسته با سرعت ۳.۴ گیگاهرتز، دو هسته با سرعت ۱.۹ گیگاهرتز و دو هسته دیگر با سرعت ۱.۸ گیگاهرتز می شود.
شیائومی Xring O1 را در داخل 15S Pro عرضه میکند که اساساً نسخه جدیدی از شیائومی 15 Pro سال گذشته است و با طراحی فیبر کربنی نسبتاً شیک عرضه میشود و به این تبلت، پد ۷ اولترا هم اضافه شده که یک تبلت با صفحه نمایش ۱۴ اینچی OLED و باتری بزرگ ۱۲۰۰۰ میلیآمپر ساعتی است و با ضخامت ۵.۱ میلیمتر، یکی از باریکترین تبلتهای موجود در بازار است.
همه اینها نشان می دهد که جاهطلبیهای شیائومی فراتر از یک تراشه و حتی فراتر از تلفنها و تبلتها است و این برای کوالکام که مدتهاست شیائومی را به عنوان مشتری اصلی خود میشناسد، خبر بدی به نظر میرسد. چرا که شیائومی اولین شرکتی است که هر سال یک گوشی با آخرین پرچمدار کوالکام معرفی میکند و به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ گوشیهای هوشمند در جهان، تجارت بزرگی برای کوالکام است.
Xring O1 شیائومی از نظر عملکرد CPU و راندمان انرژی، Dimensity 9400 را شکست میدهد و اگرچه کاملاً در سطح Snapdragon 8 Elite کوالکام نیست، اما خیلی هم از آن دور نیست. این تراشه با 109 میلیمتر مربع نسبتاً کوچک و تقریباً به اندازه Apple A18 Pro است. با این حال، هر دو تراشه شیائومی و اپل از مودمهای خارجی استفاده میکنند، در حالی که دایمنسیتی ۹۴۰۰ و اسنپدراگون ۸ الیت مودمهای داخلی دارند.
۴۰ درصد از گوشیهای هوشمند شیائومی همچنان از چیپستهای کوالکام و مدیاتک استفاده میکنند.
ورود XRING 01 این پیام را از سوی شیائومی مخابره می کند که کاملاً آماده و مجهز به طراحی و تولید چیپستهای سفارشی است و می خواهد با تبدیل شدن به اولین شرکت چینی که با موفقیت یک SoC 3 نانومتری را تجاریسازی کرده ، نقطه عطف جدیدی را رقم بزند.
در حالی که عرضه این سیلیکون جدید نشان میدهد که این شرکت آماده خداحافظی با شرکای خود یعنی کوالکام و مدیاتک است، اما ممکن است چندین سال طول بکشد تا شیائومی در ساخت چیپستهای خود کاملاً خودکفا شود چرا که در حال حاضر، حدود ۴۰ درصد از گوشیهای هوشمند این شرکت از قطعاتی از کوالکام و مدیاتک بهره میبرند.
با توجه به اینکه ایالات متحده نگرانی خود را در مورد XRING 01 شیائومی ابراز نکرده است، تکیه بر کوالکام و مدیاتک برای چیپستهای آینده ممکن است هنوز یک ضرورت باشد. در حال حاضر، XRING 01 در شیائومی ۱۵S Pro و شیائومی پد ۷ اولترا به کار رفته است اما هیچ اشارهای به این نشده است که آیا این SoC سفارشی به دستگاههای دیگر نیز راه پیدا خواهد کرد یا خیر.
اگرچه این شرکت اشارهای به تعداد واحدهایی که قصد تولید آنها را دارد، نکرده اما در درازمدت، ساخت چیپستهای شخصی در مقایسه با تهیه از کوالکام یا مدیاتک ارزانتر است. با این حال، این شرکت تا زمانی که سیلیکون داخلی خود را حداقل برای چند نسل با موفقیت به کار نگیرد، بعید است که همکاری با کوالکام و مدیاتک را قطع کند.
برای خرید قاب و گلس شیائومی 15اس پرو و همینطور قاب و گلس شیائومی 15پرو از فروشگاه فارس کالا کلیک کنید.