اگر نگران نگاه یواشکی دیگران به نمایشگر گوشی خود هستید که می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در حفظ حریم خصوصی شما شود، استفاده از محافظ صفحه نمایش حریم خصوصی راه حلی ساده برای شماست. محافظ صفحه نمایش حریم خصوصی به گونه ای طراحی شده است که دید صفحه نمایش را فقط به شخصی که مستقیماً در مقابل آن قرار دارد محدود می کند و می تواند در حفظ حریم خصوصی هنگام استفاده از تلفن همراه در مکان های عمومی مفید باشد.
در این مقاله از فارس کالا، عمیقاً به بررسی گلس پرایویسی می پردازیم و مواد، عملکرد، مزایا و معایب آن را بررسی می کنیم.
محافظ صفحه نمایش حریم خصوصی چیست؟
محافظ صفحه نمایش حریم خصوصی پوششی است که روی صفحه نمایش گوشی هوشمند، تبلت یا رایانه اعمال می شود تا زاویه دید نمایشگر را محدود کند. این بدان معنی است که فقط شخصی که مستقیماً در جلوی صفحه نمایش گوشی است می تواند محتوا را به وضوح ببیند و کسانی که از کناره ها نگاه می کند یک صفحه تاریک و تصویری مبهم را می بیند.
این فناوری به ویژه در مکانهای عمومی که حفظ حریم خصوصی یک نگرانی است مفید است. یک گلس پرایویسی با محافظت از صفحه نمایش شما در برابر خط و خش و در عین حال محافظت از داده های شما در برابر چشمان کنجکاو، وظیفه ای مضاعف دارد. مانند یک محافظ صفحه نمایش معمولی، این نوع محافظ هم از PET یا شیشه نشکن ساخته شوند.
با این حال، آنها یک لایه ضد جاسوسی اضافی دارند که زاویه دید نمایشگر را محدود می کند. استفاده از تلفن برای همه چیز، از رسانه های اجتماعی گرفته تا بانکداری آنلاین، ضرورت استفاده از این محافظ نمایشگر را بیشتر می کند. در مواقعی که نمی خواهید دیگران بدانند که شما با تلفن چه کار می کنید، چه چیزی را تماشا میکنید، از چه وبسایتی بازدید میکنید، یا چه رسانههای اجتماعی را پیمایش میکنید این نوع محافظ نمایشگر عالی عمل می کند.
انواع محافظ های صفحه نمایش حریم خصوصی:
محافظ های صفحه نمایش حریم خصوصی در دو ماده اصلی تولید می شوند: پلاستیک (PET یا TPU) و شیشه نشکن
PET (پلی اتیلن ترفتالات): نازک و انعطاف پذیر، اغلب گزینه مقرون به صرفه تری است.
TPU (پلی اورتان ترموپلاستیک): نسبت به PET کمی انعطاف پذیرتر و بادوام تر است.
شیشه نشکن: محافظت عالی در برابر افتادن و خط و خش دارد.
محافظ صفحه نمایش حریم خصوصی چگونه کار می کند؟
عملکرد اصلی گلس حریم خصوصی در توانایی آنها برای محدود کردن زوایای دید صفحه نمایش گوشی نهفته است. اکثر محافظ های صفحه نمایش حریم خصوصی از فناوری میکرو لوور استفاده می کنند که به نور صفحه نمایش تنها در زوایای خاصی اجازه عبور می دهد. لایه فیلتر روی یک زاویه باریک، معمولاً 60 یا 90 درجه تنظیم شده است، و هر کسی که از آن طرف به صفحه شما نگاه کند، چیزی نمی بیند.
زوایای دید: هنگامی که مستقیماً روی صفحه نمایشگر گوشی نگاه می کنید، صفحه نمایش واضح و قابل مشاهده است. با حرکت به کنار، صفحه شروع به تیره شدن می کند و در نهایت در زوایای خاصی کاملا سیاه می شود. زاویه دید باید به اندازه کافی باریک باشد تا افرادی که در کنار شما ایستاده یا نشسته اند خارج از محدوده باشند.
اگر زاویه دید بیش از حد گسترده باشد، هدف از داشتن محافظ صفحه نمایش حریم خصوصی را از بین می برد. از طرف دیگر، اگر خیلی باریک باشد، ممکن است روی تجربه تماشای شما تأثیر بگذارد. برای اطمینان از اینکه می توانید صفحه را به درستی ببینید، باید رو به روی صفحه نمایش قرار بگیرید. در اکثر محافظ های صفحه نمایش حریم خصوصی، زاویه دید موجود معمولاً 60 یا 90 درجه است.
حریم خصوصی دو طرفه یا چهار طرفه: محافظت دو طرفه زوایای دید را از چپ و راست محدود می کند. یک فیلتر دو طرفه یک صفحه تاریک را در جهت عمودی نشان می دهد و در این حالت اگر می خواهید چیزی در تلفن خود را با دیگری به اشتراک بگذارید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که گوشی را به حالت افقی قرار دهید.
محافظت چهار طرفه: این محافظ نمایشگر علاوه بر این زوایای دید را از بالا و پایین هم محدود می کند و حریم خصوصی بیشتری را فراهم می کند و اگر حریم خصوصی کامل چیزی است که به دنبال آن هستید، فیلترهای حریم خصوصی 4 طرفه در هر دو جهت کار می کنند.
مزایای محافظ صفحه نمایش پرایویسی
حفاظت از حریم خصوصی: مزیت اصلی گلس حریم خصوصی این است که با محدود کردن زاویه دید صفحه به خصوصی نگه داشتن اطلاعات شخصی، پیام ها و سایر داده های حساس شما کمک می کند. این ویژگی هنگام استفاده از گوشی در مکان های عمومی مانند هواپیما، اتوبوس یا کافی شاپ می تواند بسیار مفید باشد.
این فقط مربوط به حریم خصوصی در مناطق عمومی نیست. اگر همسر، شریک یا هم اتاقی شما از این که تمام شب با تلفن خود ور می روید آزرده می شود، یک محافظ صفحه نمایش حریم خصوصی می تواند تضمین کند که نور تلفن شما باعث اختلال در خواب آنها نمیشود.
محافظت از صفحه نمایش: مانند محافظ های صفحه نمایش معمولی، محافظ های حریم خصوصی نیز لایه ای از محافظت در برابر خط و خش، لکه و آسیب های دیگر به صفحه نمایش می دهند. محافظ صفحه نمایش حریم خصوصی نیز همان مزیت محافظ صفحه نمایش معمولی را به شما می دهد و یک راه عالی برای بدون خط و خش و ایمن نگه داشتن صفحه نمایش در هنگام ضربه و افتادن تصادفی گوشی است.
برخی از محافظهای صفحه دارای پوشش ضد تابش نور، فیلتر نور آبی، فیلترهایی برای کاهش فشار چشم و پوششهای اولئوفوبیک و آبگریز هستند تا گوشی را از اثر انگشت و لکههای روغن پاک نگه دارند.
ضد تابش : گلس های پرایویسی اغلب دارای عملکرد ضد تابش نور هستند که می تواند استفاده از دستگاه را در محیط های روشن یا زیر نور مستقیم خورشید آسان تر کند.
معایب محافظ صفحه نمایش حریم خصوصی
گلس حریم خصوصی روی کاغذ فوق العاده به نظر می رسد اما واقعیت کمی متفاوت است. بسیاری از شرکتهای تولید کننده گلس حریم شخصی قول میدهند هیچ تاثیری روی وضوح یا روشنایی گوشی نگذارند، اما همیشه اینطور نیست.
شما می توانید با افزایش روشنایی نمایشگر بر این مشکل غلبه کنید، اما این کار باعث می شود باتری گوشی سریعتر تخلیه شود. ضمن اینکه داشتن روشنایی بیش از حد میتواند اثربخشی فیلتر حریم خصوصی را کاهش دهد.
کاهش وضوح صفحه: محافظهای حریم خصوصی گاهی اوقات میتوانند وضوح و روشنایی صفحه را کاهش دهند و دیدن جزئیات دقیق یا خواندن متنهای کوچک را سختتر کنند. این اثر ممکن است بسته به کیفیت وضوح صفحه نمایش دستگاه متفاوت باشد.
افزایش انعکاس صفحه: برخی از گلس های حریم شخصی میتوانند باعث افزایش انعکاس روی صفحه شوند، که میتواند باعث حواسپرتی گردد و دیدن صفحه نمایش در شرایط نوری خاص را سختتر کند.
سازگاری با ویژگیهای مبتنی بر صفحهنمایش: محافظهای صفحهنمایش حریم خصوصی ممکن است با برخی از ویژگیهای صفحه، مانند حسگرهای اثرانگشت در نمایشگر یا لمس سهبعدی تداخل داشته باشند. لازم است قبل از خرید، سازگاری محافظ صفحه با دستگاه خود را بررسی کنید.